Ons team bestaat enkel uit gediplomeerde medewerkers met jarenlange ervaring in hun specialisatie.
Als pionier en oprichter blijft An Andries de expert in het opbaren via de watermethode, zelfs na autopsie. Sven Ceulemans en Katrien Degreef zijn beiden gediplomeerde thanatopractors. Sven is daarnaast ook onze expert op het vlak van reconstructieve make-up. Katrien ondersteunt vaak de digitale ontwerpen en bewerkingen voor het drukwerk.
Het verder uitdiepen van onze expertises vormt een hoeksteen van onze professionele aanpak, waardoor we dé pioniers in ons vakgebied blijven.
Samen zorgen we voor een warme en professionele aanpak en afscheidszorgen specifiek op jullie wensen afgestemd.
Als een liefdevol welkom een afscheid wordt, willen we jullie datgene bieden wat nu nog maar al te vaak ontbreekt: the gift of time.
We willen jullie, als ouders en familie, de kans geven om kostbare tijd met jullie kindje door te brengen, het te koesteren en er op jullie manier afscheid van te nemen.
Of jullie kiezen voor begraving of voor crematie, wij ondersteunen jullie keuze op een persoonlijke en betrokken manier.
Wij zorgen voor een persoonlijk en kwaliteitsvol afscheid van vlinderkindjes, sterrenkindjes, engeltjes en willen een betrouwbaar aanspreekpunt zijn voor niet enkel voor de ouders en hun familie, maar ook naar zorgverleners en collega’s.
Nooit Vergeten ijvert ernaar de dood opnieuw een dagdagelijks bespreekbaar thema te maken, zodat het verdriet en de rouwarbeid die erbij horen opnieuw ruimte krijgen.
Wanneer er op een warme en verbindende manier afscheid genomen kan worden, dan wordt de dood en het verlies anders ervaren. Het rouwproces start dan op een verbonden en natuurlijke manier.
Ouders, van sterrenkindjes in het bijzonder, krijgen echter vaak niet de kans om op een intieme, verbindende manier afscheid te nemen van hun kindje. Nochtans is deze benadering voor hen juist ontzettend belangrijk.
Het verdriet dat het verlies van een sterrenkindje met zich meebrengt, wordt in onze maatschappij nog veel te vaak stilgezwegen. Hierdoor dragen de ouders dit verdriet vaak eenzaam en verborgen, terwijl deze ouders en hun familie net openlijk het verdriet zouden moeten kunnen uitspreken en het op die manier verweven in hun leven.
Ons motto: "Alles kan, alles mag, vooral niets moet!"
We stellen ons zo flexibel mogelijk op om aan al jullie wensen te voldoen. Broertjes en zusjes zijn juist enorm welkom, want ook zij hebben recht op ondersteuning en begrip voor hun verlies en rouwtraject.
An groeide op met een bijzondere zwart-wit foto in het album van oma.
Oma Helena verloor als jonge, ongehuwde mama tijdens de tweede wereldoorlo
g haar eerste kindje, een jongetje Dominique aan wiegedood. Slechts één bijzondere foto zou de enige tastbare herinnering zijn aan een groot mysterie dat kleine An ontzettend boeide en intrigeerde.
An werd zelf vernoemd naar een prematuur geboren kindje dat enkele maanden na de geboorte overleed.
Toen de jongere zus van Helena beviel van een prematuur geboren meisje en dit Anneke enige tijd later overleed, beloofde An’s negenjarige mama plechtig aan haar tante dat als ze ooit zelf een dochtertje zou hebben, ze dat meisje ook Anneke zou noemen. Zo geschiedde in september 1972.
Op 20 september 2014 overlijdt, Jeannine, de mama van An, aan kanker.
De laatste weken werd Jeannine thuis verzorgd zodat ze volgens haar wens thuis zou kunnen overlijden. Samen met An, stak ze haar eigen afscheid in elkaar. Omdat Jeannine resoluut voor een crematie en as-verstrooiing koos, stelde An voor om haar assen bij haar thuis in Wijgmaal te mogen uitstrooien en een bijzonder herinneringsplekje voor haar te creëren. Er werd een perenboompje geplant zodat vijfjarige Finn zou kunnen opgroeien met een blijvende herinnering aan zijn oma.
Het verlies van haar mama zorgde er voor dat An een carrière als redactrice en reporter in Vlaams TV-landschap achter zich liet en resoluut voor de uitvaartsector koos.
In oktober 2015 zette An haar eerste stappen in de uitvaartsector en werkte bij één van de grootste begrafenisondernemers van het land waar ze enerzijds alle knepen van het vak leerde en waar ze anderzijds haar expertise als redactrice/reporter gebruikte om een afscheid inhoudelijk en visueel zo warm mogelijk te maken.
Het leidde ook tot het ontdekken van grote hiaten en het gebrek aan respect in de aanpak van kindjes en de allerkleinsten.
Er volgde een jaar vol research, cursussen en gesprekken met enkele grote dames: Christine Vandenhole van Berrefonds vzw, Marleen Vertommen, Met Lege Handen vzw, de oprichtsters van Boven de Wolken vzw, de dames van FARA vzw en een aantal Nederlandse collega’s.
Op 1 mei 2019 startte An met Nooit Vergeten als allereerste gespecialiseerde baby- en kinderuitvaartonderneming in België.
De afgelopen jaren werden een ontdekkingsreis langs vele dorpen en steden, vele crematoria en begraafplaatsen gelegen in Vlaanderen, het Brussels hoofdstedelijk gewest en zelfs een stukje Waals-Brabant. Er werd heel hard ingezet op ondersteuning en samenwerking met heel wat ziekenhuizen: UZ Leuven, Heilig Hart Leuven, Heilig Hart Tienen, UZ Brussel, Delta ziekenhuizen Brussel, UZ Gent, UZ Antwerpen, Sint-Augustinus Wilrijk, ...